Zou de toekomst ook dromen over ons?

Zo’n 10 jaar terug – toen we volop bezig waren met het realiseren van dat wat nu al werkelijkheid is (onze stenen winkel en zaaltje dat ondertussen al zoooveel gebruikt werd) – gekten we over het idee om ooit “hiernaast” te kopen en amba-amba alle ruimte te geven. We maakten er stilletjes grapjes over omdat we dat idee als ‘bijna onmogelijk’ beschouwden en het eigenlijk niet luidop durfden uit te spreken.

Maar binnenkort is het zover eind februari 2018 (ik zet het jaartal erbij voor als we dit later terug zouden lezen) dan is amba-amba – eigenlijk bvba Leevn – eigenaar van het pand hiernaast. ZOT É! (we hebben dat ondertussen al veel keer gezegd)

IMG_0675

In al die tijd – amba-amba werd deze zomer 15j – hebben we leren dromen. Vol dankbaarheid volgden we het pad, met voorzichtige stappen of stevige tred. Het nadenken over de toekomst van amba-amba – doorprikt met alle fijne, warme reacties en herinneringen die we sinds het oprichten van de plek die amba-amba nu is, hebben mogen ontvangen – bracht ons terug naar het begin. Terug bij de wens over hoe of wat amba-amba ooit zou mogen zijn.

infoavond FiNess 1

We wilden een tankstation bouwen waar mensen konden komen tanken en net zoals bij een pompstation na een fijne babbel, onverwachte ontmoeting, het kopen van wat voedende spulletjes met een volgetankte wagen weer verder op pad konden. Of een mest-hoop waar de ‘jonge’ plantjes of de plantjes die wat zorg of een duwtje konden gebruiken terug de energie kregen om verder te kunnen groeien. We wilden mensen/kinderen de ruimte geven om te groeien in al hun vrijheid met hier en daar wat warmte, licht, water, mest en … hoop.

 

We voegden aan onze sub-line een regeltje toe (een sub-sub-line dan 😉 )

waar groei kansen krijgt

We willen met de uitbreiding (onze eigen groeispurt) die groei nog meer gaan stimuleren. Aan de hand van “ruimte” in de brede zin van de betekenis.

infoavond FiNess 4

amba-amba zal met de groeispurt nog meer een ont-moet-ings plek zijn met groei en verbinding als waarden. Waarbij jouw kind naar de yoga brengen geen last meer zou kunnen zijn. Maar misschien een moment voor jezelf om te genieten van dat artikel (dit misschien) dat je nog niet hebt kunnen lezen, de stilte (en de zon) in de tuin, dat verwarmende kopje thee, een spontane babbel, jouw strijk die je nu in de gezellige polyvalente ontmoetingsruimte (ja, sorry de naam is nog in de maak) kan doen, en zo verder…

De Nieuwe gevoelenswinkel komt langs de straat te liggen, zal ruimer en voor ons ook praktischer zijn. Daar willen we toch werk van maken.

Op de bovenverdieping komen verschillende gesprekruimtes die je als therapeut, coach, logopedist, acupuncturist, bedrijf, vereniging, alternatief reisbureau of whatever kan huren.

Met de grote (yoga)zaal willen we doen wat we vooral nu niet kunnen in ons huidige ruimte. Iets grotere groepen (‘t moet gezellig blijven é), sprekers, vertellers, sprekers, concerten in huiskamersfeer, recepties (dat tikkeltje anders), teambuildings, vergaderingen (of in de andere zaal), ceremonies voor een bijzondere (of laatste) mijlpaal in jouw leven.

Ook de stiltetuin wordt een verlengde van de ruimtes van amba-amba in diezelfde amba-amba stijl (noem het misschien een Waalse tuin) willen we ook buiten een plek laten zijn. Een plek om te relaxen, slenteren, picknicken, te nietsen, babbelen,… En ook het labyrint te stappen. Zegt dit jou weinig kijk dan hier even labyrint.be.

En in het verlaten schuurtje komt de nieuwe studio van fleepp. Los van alle andere ruimtes en net voldoende groot om de creativiteit (met anderen) de vrije loop te laten. We willen het bijzondere oude schuurtje op een bijzondere manier terug opbouwen naar een idee van twee Duitse architecten.

Helemaal achteraan voorzien we een parking en fietsstalling. Zo willen we het parkeerprobleem in onze straat mee helpen oplossen. Je zal dan via de Libelstraat de garageweg kunnen inrijden en zo onze parking op. Met een wandelingetje door onze tuin kom je dan in de ontmoetingsruimte / centrale plek van amba-amba.

verbouwing-4a-3

Het is fantastisch om te merken hoe dit project al mensen dichter bij elkaar brengt en te merken dat er heel veel zijn die de groei van amba-amba willen stimuleren. Dat merkten we al tijdens het winwin-traject en via alle spontane gesprekken. Merci allemaal, we worden echt warm van dit alles.

infoavond FiNess 5

8 gedachten over “Zou de toekomst ook dromen over ons?

Voeg uw reactie toe

  1. SUPER Vanessa en Filip. Ik ben zo blij voor jullie en als mijn droom ooit waarheid wordt, dan zullen we elkaar hopelijk nog mogen ontmoeten.
    Groetjes, Rita Delombaerde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: