Honger naar een app?

“Alles wat je meemaakt is een uitnodiging om te groeien” Amai, toch wel een ferme uitspraak die ik al vaak in verschillende woorden door verschillende “wijzen” heb horen zeggen. Grote woorden die soms moeilijk na te leven zijn. Je zal maar net iemand verloren hebben of zo. Dan kan ik me voorstellen dat je hier nu weinig aan hebt of misschien zelfs kwaad wordt. … Alle begrip. Toen ik die uitspraak voor het eerst las – ergens in een klein boekje, Eerlijk kijken naar jezelf – kwam deze behoorlijk hard aan. Maar tegelijk kon ik er de waarde wel van inzien.  Een inzicht die me op dat moment deed inzien dat alles wat me meemaken in ons leven, ook als we het als niet aangenaam beschouwen, zich aandient als leerkans.  Na jaren werken en mij verdiepen met/in geweldloze communicatie was het alweer een bevestiging van de waarde om bij zo’n ervaringen stil te staan en de vier stappen van geweldloosheid als hulpmiddel te gaan gebruiken.

We kennen geweldloze communicatie vooral van het omgaan met conflicten met anderen. Een belangrijke stap hierin is het besef dat je de andere of de situatie niet kan veranderen maar wel de manier hoe je ermee omgaat.

Omdat ik, tijdens sessies rond het vinden van balans, steeds weer de honger voelde naar een hulpmiddel ben ik gaan nadenken. Iets makkelijk dat je op zak of in je tas kan hebben, dat je op elk moment kan helpen bij het toepassen van de vier stappen van geweldloosheid.

Vandaag ben ik heel blij de app (lees mobile-site) Eerste Hulp Bij Onbalans te kunnen aankondigen. Dat het je mag helpen om jouw eigen weg verder te zetten met ruimte voor jezelf en de andere.

Maak via deze link kennis met EerstHulpBijOnbalans.be

De Reisgenoot wenst je een boeiende tocht.
Filip

De Reisgenoot op Facebook | dereisgenoot.com

Bron/inspiratie/dank:
Marshall Rosenberg, De Vuurbloem, Corrylaura Van Bladel, amba-amba

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: