da meen dje nie

Ik kwam vandaag dit artikel tegen, een open brief van jonge artiesten/ondernemers, aanleiding een keten die een verkoopstrategie wou testen…

‘Een keten was op zoek naar twee dansdocenten om een verkoopstrategie te testen. Die ‘mochten’ een choreografie maken en die aanleren aan hun leerlingen. Daar zouden dan filmpjes van gemaakt worden, die de keten zou testen in de winkel. Vergoeding: 0 euro, inclusief loze excuses en vage beloftes dat er misschien wel een vergoeding zou komen als de campagne zou werken. De dansers mochten de kledij houden.

Ahum dus, da meen dje niet
het volledige artikel lees je hier: http://m.focus.knack.be/entertainment/podium/een-open-brief-van-jonge-artiesten-gratis-werken-wij-moeten-ook-pensioensparen/article-opinion-968903.html

Een artikel over dansers, maar dit gaat op voor alle mensen die met hun passie bezig zijn: schrijvers, illustratoren, acteurs, kunstschilders, en voor veel freelancers…
maar écht hé, dus ook voor kinderyogadocenten !!!!

Een mini-opsomming:  moe je nu ne keer wat weten?

1. Of ik op een zondag  voor animatie wil zorgen op een school-, buurtfeest, evenement.  als ‘reclame’ om mijn activiteiten bekend te maken. Een mooie gelegenheid toch? Om kindertjes te lokken naar mijn activiteiten … euh Meen dje da?

2. Of het eens na vier uur  (kort he, want ze hebben al een hele dag gewerkt) gaan tonen hoe ‘die kinderyoga’ werkt ( niet uitleggen wat het is, das niet van belang, maar oefeningen ‘geven’ dat ze die gewoon krijgen om in de klas te doen, dan kunnen ze ook zeggen dat ze kinderyoga doen) …  euh Meen dje da

3. Het is uiteindelijk toch maar ‘spelen’ he… euh Meen dje da?

4.  Oeie das wel veel geld. We hadden 150 euro voorzien (incl btw, materiaal, vervoer én je mag blijven eten)… A, 150 voor een dag waarbij ik om 5u45 vertrek en om 22u30 thuis ben? En dan alles klaarzet om er morgen nog eens te zijn? (Heb er ook een aantal dagen aan voorbereid maar die heb ik niet echt meegerekend in de offerte) euh Meen dje da?

5.  Wij zijn een school, organisatie met weinig geld, ge moet dat begrijpen he … Euh,Hoezo? 

6. Help, het gaat echt niet goed met ons kind! Wauw wat kinderyoga voor ons kind doet… en dan ineens: je prijzen liggen wel hoog hoor… is een beetje duur hé zo een hobby voor ons kind… Euh,Hoezo? 
(we hebben een groot hart, maar daar betaal ik mijn rekeningen niet mee natuurlijk:  huur, verwarming, materiaal, verplaatsing, opleidingsgelden, Sabam, verzekeringen). Ik moest mij ooit eens verantwoorden na een ingrijpende prijsstijging: of de kinderen nu ook meer gingen krijgen voor dat geld! euh Meen dje da?

Ik ga stoppen hé, dat dit geen klaag- gezaaglijstje wordt, maar ik mag ik toch nog even een punt maken • ← dit is een punt

Eweléé: spelen is een ernstige zaak!

En daar neem je ook ambachtelijk opgeleide kinderyogadocenten ernstig in ! Je wordt het niet door snel effe te work-shoppen …

Er is nood aan goeie stielmannen! vaklui, ambacht !

We leveren graag onze bijdrage

  • Met een degelijk, onderbouwde kinderyoga docentenopleiding ( een échte, met professionele ondersteuning van Eekhout Academy, ja daar hangt een prijskaartje aan, maar hé, lunch inbegrepen ism eethuis duwo snack,  chocolaatjes van Cocoa )DSC02873
  • Met wekelijkse kinderyogalessen voor alle leeftijden , waar we werken in kleine groepjes omdat kinderyoga niet zo maar spelen is, dus neen Ik neem je kind er niet zomaar bij, ja het komt op dat eentje ( we maken in 2018 werk van meer ruimte)
  • Met wekelijkse grotemensenyoga ( ja zelfs om 7u in de ochtend ) Hoe ik bij dat van die 7 uur kom… beetje inspiratie uit Miracles Morning, Watte? meendjeda?  Zeker weten, maar later meer, het moet niet allemaal in 1 post hé 🙂 
  • Met workshops en trainingen met gastdocenten uit binnen- en buitenland… heppiemassage blijft een topper, Wobbelyoga in de pijplijn.
  • We begeleiden trajecten om mensen te inspireren: zoals met de reisgenoot 
  • En we bouwen onze gevoelenswinkel uit om jullie nog meer te kunnen inspireren … bestellen via internet kan via slowshop… slowshop Ebdem?

En waarom we niet gratis verzenden? Omdat verzenden niet gratis kan… dat is iets wat moet betaald worden, of dachten jullie echt dat die wagentjes op lucht en liefde rijden ? Dameendjenie?! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d