5 voordelen van samen yogatten met je kind én oefeningen voor moederdag

Er zijn niet zoveel mogelijkheden om als ouder samen met je kind aan een activiteit deel te nemen. Vaak sta je aan de zijlijn. Als je geluk hebt mag je kijken, het liefste zou je een vlieg willen zijn. Samen op ouder-kind yoga is een een uitzonderlijke kans voor beiden. Je krijgt de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen, om mekaar te ‘zien’ en een brug te bouwen tussen beide harten.

Wat zijn de voordelen van ouder-kindyoga?

Het grote voordeel is natuurlijk dat yoga zowel voor de volwassene als het kind iets kan betekenen. En al zeker voor samen.  De 1+1= 3

1.      Tijd maken voor mekaar en de onderlinge band versterken.

In deze vaak wel jachtige wereld worden kinderen meegesleurd in de rush. Je hebt je werk, je kinderen worden verwacht op school, in de opvang en er is een groot aanbod aan buitenschoolse activiteiten. Je wilt je kind alle kansen geven om zich te ontwikkelen, maar dit heeft zijn prijs natuurlijk: Altijd maar van hier naar daar, daartussen nog tijd maken om te koken, huiswerk maken, me-time, tijd voor je relatie,…

Het constant in de weer zijn heeft zowel invloed op jou als op je kinderen.  De hectische energie wordt overgenomen door de kinderen. Thuis samen tijd maken voor yoga en een stilte-moment (wat niet eens stil hoeft te zijn) creëren is een optie. Samen op yoga kan natuurlijk ook:  maak er een uitstapje van. Iets om naar uit te kijken.

2.      Samen yoga doen sterkt de fysieke verbondenheid.

Na de babytijd, het altijd maar dragen, gaan kinderen meer en meer op eigen benen staan. Er is een dag waarop we ons kind niet meer oppakken. Dankzij yoga houd je de fysieke verbondenheid sterk.  Het kind laat zien hoe ‘sterk’ het staat, je leert mekaar op een ander niveau ondersteunen en dit in de twee richtingen.  Je leert allebei begrenzen en rekening houden met elkaar. Yoga versterkt vertrouwen

3.      Samen yoga doen versterkt het vertrouwen.

Yoga geeft een enorme boost aan vertrouwen. Het versterkt de veerkracht van het lichaam, maakt flexibel. Het samen oefenen om de pose op te bouwen, blijven proberen, er in slagen of merken dat er beperkingen zijn. Je leert jezelf en je kind goed kennen op de yogamat.

Durf jij je kind het vertrouwen geven?  Durf je loslaten? Of een stevig fundament bieden? Durf je je overgeven aan de talenten en sterktes van je kind?

4.      Samen yoga doen brengt harmonie in het lichaam.

Door de verschillende onderdelen van een (kinder)yogasessie wordt het systeem in balans gebracht. Energie die teveel is kan worden afgevoerd. Je leert samen met je kind  voelen en ontdekken wat jullie nodig hebben om sterker in het leven te staan.  Julie aandacht gaat naar binnen en leidt naar ontspanning en innerlijke rust.

5.      Samen yoga doen is FermeFun of stijfgeestig!

Even alle rompslomp naast je neerleggen, er hoeft niets, je als ouder even overgeven aan dat moment van samen plezier beleven met je kind. Helemaal in het moment, in jullie happy-bubble.

Wil je het thuis al eens proberen?  Ik deel jullie graag mijn voorbereiding…

moederdagyoga

 

 

 

Een gedachte over “5 voordelen van samen yogatten met je kind én oefeningen voor moederdag

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: