Schrijven over yoga en voetjes omhoog

Al meer dan 30 jaar laten wij ons homeopatisch ondersteunen als we onbalans voelen, ziek zijn, in onze groeiprocessen. Fijn dat ik mijn bijdrage kon leveren voor de Nieuwsbrief van Homeopatie Vlaanderen. 

Schrijven over yoga…
En dan opmerken dat mijn collega Daphne (die ik mocht opleidingen als kinderyogadocent) ook haar bijdrage leverde. Zeker de moeite om te lezen!

Een beetje raar ook om een omschrijving van mezelf te zien, tegelijkertijd enorm dankbaar voor wat mijn opdracht in dit leven mag zijn… met hart en ziel… en een beetje zot, zoiets 🙂

auteurspagina

Voor deze kopstand maak ik trouwens gebruik van Feet-Up: head over heart.

Door mijn herstellende voet (De revalidatie is goed opgestart, maar ik ben verwittigd, het zal wel nog een aantal maanden nodig hebben) is extra aandacht nodig.  De Feetup zorgt ervoor dat ik gemakkelijk in een omgekeerde houding komt te staan.

Deze omgekeerde houding zorgt ervoor dat vers en zuurstofrijk bloed vanuit het hart direct het hoofd in stroomt. Hierdoor worden de hersenen en het hoofd goed doorbloed. .Het lichaam rust op de schouders en mijn armen zorgen ervoor dat ik in balans blijf.

De Feetup is van goede kwaliteit en zorgt voor voldoende stabiliteit om op een veilige manier de hoofdstand uit te voeren. Mocht jij het ook lastig, of bangelijk vinden om de hoofdstand te oefenen, dan is de Feetup een goed hulpmiddel om zelfvertrouwen te kweken.

Een lijstje voordelen:

  • Er stroomt meer bloed naar je hersenen, Hierdoor krijg je een boost. Nuttig als je je wat futloos voelt
  • Dit bloed zit vol met zuurstof wat direct vanaf je hart komt waardoor je focus en concentratie weer omhoog gaan.
  • Je bouwt ‘core-strength’ op waardoor je veel andere houdingen ook gemakkelijker kunt doen.
  • Inversies nemen de druk van de zwaartekracht tijdelijk van je wervelkolom weg, waardoor deze houdingen erg goed zijn voor rugklachten.
  • Inversies geven je een bepaalde rust en verminderen je ‘vechten-of-vluchten’ (Stress) reacties.

 

Wist je trouwens dat Filip ook al schreef voor dezelfde nieuwsbrief?

http://nieuws.vsuhomeopathie.be/stilte-en-dan-wordt-het-still/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: