Geitegeestige bijdrage voor de Warmste Week

Vooraleer ik op tweede kerstdag aan de stocktelling begon voor de inventaris van onze gevoelenswinkel werd ik opgebeld door Roos Van Acker  van Studio Brussel ivm met onze warme actie … ten voordele van Kinderboerderij Bokkeslot
Mocht je het nog niet weten.. we hebben geyogat mét en tussen de geiten…én het heeft wel wat opgebracht.

dank je wel voor €455,50 !

Volgend jaar opnieuw, Misschien maken we er een extra actie van. Wie het hoogste biedt mag samen met Roos Van Acker én Boer Willem tussen de geiten yogatten 🙂 want Roos zei dat ze komt meedoen én dan heeft Boer Willem écht geen excuus meer hé.

Gewoon Doen

Mijn insteek is nogal sterk op ‘spelen’ gericht. En na een half jaar bestookt te zijn met een filmpje vanuit de US dat viraal ging, over yoga tussen de geitjes, dacht ik… wacht maar, we gaan dit gewoon doen. Het enige wat ik daarvoor moest doen was geitjes vinden…

Geitjes die mensen gewoon zijn … en zo nam ik contact op met Boer Willem en Katrien van de kinderboerderij. Ik dacht ‘laten we er gelijk maar een goed doel aan koppelen’ en gezien zij op de Kinderboerderij Bokkeslot ook voor ons heel inspirerend werken, werd dit een mooie samenwerking.

 • Bokkeslot zet zich in om het jaarrond activiteiten voor diverse doelgroepen te organiseren. Dit gaat van boerderijkampen tot activiteiten van 1 dag om kinderen in een natuurlijke omgeving en samen met andere leeftijdsgenoten de boerderij en de dieren te leren kennen.
 • Individuele personen kunnen op de boerderij ook terecht om terug op adem te komen, op eigen tempo, in een familiale sfeer.
 • Personen die de maatschappij iets moeten teruggeven, kunnen dit op de boerderij, door deel te nemen aan het dagelijkse werk op de boerderij.
 • Momenteel werken ze aan een project waarbij kinderen uit het bijzonder onderwijs wekelijks naar de boerderij komen om deel te nemen aan de boerderijactiviteiten en zichzelf zo verder kunnen ontplooien.

Gewoon zijn !

Wat maakt yoga doen tussen de geitjes nu zo bijzonder:

 • Geitjes zijn nieuwsgiering en eigenwijs, dus yoga doen wordt zoiezo speels.
 • Contact met dieren stimuleert de aanmaak van het zogenaamde knuffelhormoon (oxytocine) waardoor je lichaam ontspant.
 • De geitjes dagen je uit om in het stro, in je houding een balans te vinden.
 • en misschien zijn de twee grootste uitdagingen wel om controle en verwachtingen los te laten.
 • Verwacht je dat er een geitje op je rug komt gesprongen? Dan zal je ontgoocheld terug huiswaarts keren. Die beestjes gaan dat écht niet doen omdat jij dat zo graag wilt, ook niet voor de foto.
 • en controle loslaten? Kan je ontspannen gaan zitten, je ogen sluiten en toelaten wat er op dat moment gebeurd? Heb je vertrouwen in de geitjes? Wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren?
 • of heb je yoga-ervaring en verwacht je dat je een soortgelijke yogales zal hebben zoals in de yogastudio. wahaha, not, echt niet, want net als je achteruit wil uitstappen met je rechterbeen staat daar een geit.
 • Je leert om gewoon aanwezig te zijn, gewoon te zitten en je over te geven aan wat is. zalig… het is wat het is… dadde, zonder oordeel.
 • het Mogowseg-gevoel krijg je gratis en voor niets bij …

Zin in een privéles tussen de geitjes? je mag me altijd mailen 🙂

Geniet van de foto’s hieronder, ze zijn van beide edities.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: