What’s in a name? Véél !

Elk bericht over de amba-amba groeispurt zou ik wel willen starten met Wauw Wauw Wauw…
Het gaat écht maar ook écht goed vooruit…
De ramen in de grote zaal zitten er in vooraan en achteraan. Gedaan met het schuurgevoel. Het wordt meer en meer een échte yogastudio.

Spirit

En na het inspirerende overleg met architect Hans en architect Tom komt de spirit er ook meer en meer in. Welk gevoel willen we bij de deelnemers en bezoekers overbrengen?
En hoe vertalen we dit naar zowel de grote-mensen-yoga als naar de kinderen.

Wat belangrijk is, bij vernieuwingen is dat het voor de bezoeker, de klant duidelijk is, helder… Waar worden ze verwachten? hoe vinden ze snel de weg naar het juiste lokaal?

Brainstorm

Om dit overleg een beetje fun en gestructeerd te houden, en het als brainstorm te behandelen basseerden we ons op de brainstormtips van Klasse

 1. Elk idee is goed:
  Hiërarchie, leeftijd of kennis bepalen niet hoe belangrijk je inbreng is. Hoe meer ideeën je verzamelt, hoe beter. Er bestaan geen slechte ideeën.
 2. Een idee is van iedereen:
  Een goed idee heeft vele vaders. Associeer en bouw verder op een idee van iemand anders.
 3. Geen Ja, maar:
  Oordeel op het moment zelf niet over ideeën. Reageer niet met: ja, maar … Laat beperkingen zoals budget, wetten, tradities achterwege. Uit een onrealistisch idee komt in een latere fase misschien een haalbaar concept
 4. Maak het leuk ( ja de taartjes waren weer van de partij)
  Met een fijne omgeving, koekjes op de tafel en een energiegevende start. Eet samen, strek even de benen, lach, bedenk zotte ideeën en werkvormen.

Het beste uit

Idee: 1: Huisnummers
zeker doordat het nu bij ons over 3 huizen gaat (het onze en de twee andere) en de schuur (2 huisnummers) zouden we met de huisnummers kunnen werken: dan klinkt het als in nr 92 of nr 96 of nr 100 (MAAR JA wat doen we dan met die 98 want dat is 1 ruimte, en ook de nieuwbouw overlapt in de 94 én 96. Ook niet zo interessant voor onze kleuterbezoekers.

Idee 2: Kleuren
Ja, is ook wel tof… MAAR JA been there, done that… tijdens mijn werk als opvoeder… dan heb ik gewerkt in het Rode Huis, het Groene Huis, het Bruine Huis, Het Roze Huis, Het Paarse Huis, het Blauwe Huis, Het Bordeaux Huis, het Gele Huis, Het Oranje Huis… én zelfs in het Witte Huis. écht é!

En toen kwam alles bij mekaar… en zijn we er eindelijk uit! Een gezonde mix, verder gebouwd op het idee van iemand ander (wat een succesverhaal blijkt), met huisnummers, yogahoudingen/dieren.
Professionele illustraties van Madeleine van der Raad, die ook ‘mijn schrijfsels’ voor Muzemundo illustreerde, zullen het plaatje afmaken.

hoi hoi hoi, hier zijn ze:

De naam en het logo voor de huidige yogazaal:

Hert: omdat je net met je duimen niet aan het plafond komt in deze kleine yogastudio. Hert staat ook symbool voor je hart openen

De naam en het logo voor de nieuwe, grote yogazaal,
de schuur dus:100: omdat dit het huisnummer is en mooier klinkt en oogt dan 98. ook de symboliek van 1 en van 0 voegt een extra waarde toe. Lijkt ons ook goed in het straatbeeld passen.

De naam en het logo voor de nieuwgebouwde ruimte

die zal fungeren als ontvangstruimte, kantine:

Herberg: doet ons meteen denken aan de verhalen van samenkomen, geborgenheid, delen. Thee, koffie, water, sjokolaatjes, maar ook met tijd (sjokolade)melk, soep, brood, taart, (vis)buffetWe kijken er naar uit om jullie te ont-moeten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: