Stress loslaten in één keer? keep on dreaming

Stress loslaten gaat niet in één keer. Misschien heb je dat wel gemerkt toen je vakantie begon, de tijd die je nodig had om je rust te vinden.

Psychiater Theo Compernolle, expert op het gebied van de invloed van stress op het brein, vertelt hoe het kan dat je je onrustig voelt:⁠ ‘Wanneer je lang op hoog inspanningsniveau werkt, maak je voortdurend dopamine aan. Dan vergt het een enorme aanpassing van je lichaam om van alles terug te schakelen naar helemaal niets. Alsof je cold turkey gaat afkicken. Dat verklaart ook de onrust die je voelt wanneer je nog in de stressstand staat, maar eigenlijk niets meer hoeft. Opeens moet je verder zonder alle hormonen en neurotransmitters die je alert hebben gehouden. Daarom worden ook zoveel mensen ziek op vakantie of krijgen zwaarbelaste managers soms zelfs een hartinfarct wanneer ze direct onder een parasol op het strand gaan liggen.

Herkenbaar? Misschien voelde je ook de onrust weer opzetten met de idee dat je verlof al bijna weer voorbij is? en misschien herken je die onrust ook tijdens je weekend?

Lastig, inderdaad, maar je kan je brein hierin trainen, sterker maken…

(foto uit de oude doos, dank je wel opa)

De kracht van yoga, er is al heel veel over geschreven, gepraat en zoals met heel veel dingen, Je kan het alleen maar ervaren als je het een kans geeft. En een kans is natuurlijk meer dan 1 keer. Het zal wel wezen (bakske frezen) want dat koppeke zal daar niet direct willen aan toegeven.

Maar dus om maar te zeggen… Vergeet niet in te schrijven voor de yogasessies. Alle info via www.amba-amba.be agenda volwassenen en via de handige app momoyoga kan je heel makkelijk inschrijven, annuleren, lessen doorschuiven.

your only limit is your mind

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d