Ode aan de fixer

5 weken ‘verlof’ zijn voorbij gevlogen. Zo werden de laatste 35 dagen ingevuld op het uurrooster op ‘het werk’. Maar dat was niet de invulling van die dagen voor amba-amba

Het is te gek voor woorden of er zijn geen woorden voor wat er in deze grote maand gebeurde. Maar ik ga toch een poging doen. Want wat en hoe de fixer dit aanpakte verdient meer dan dit.

5 dagen Madrid hebben we gehad. Gelukkig dat de reis al lang op voorhand was geboekt of het werd een volledige amba-amba vakantie. Op zaterdag thuis, goed voor de was en de plas en dan… zonder aarzeling elke ochtend van zeker 8u (vaak ook vroeger) vertrok de fixer naar ‘de werf’ – die al lang geen werf meer was… Er werd getimmerd, gezaagd, geïsoleerd, aangesloten, afgesteld, gebouwd, gevezen, aangeschroefd, gemeten, gevloekt, gelachen, geschilderd, geschuurd, gepoetst, afgewerkt, verhuist, herbegonnnen, gedacht, bedacht, ontworpen, gewreven, in het haar ‘geschart’, ladder op, ladder af, stelling op, stelling af…

Plan was, elke dag tot de middag en daarna nog iets ‘leuk’ doen… Het werd zo goed als elke dag niet kunnen stoppen, soms omdat het leuk was, soms omdat het ‘af’ moest en zo werd er bijna iedere dag pas na 20u in de zetel geplofd… 1 avondje zijn we nog naar zee gereden en 1 avondje voor een boswandeling, 1 avondje naar vrienden

Gisteren, de laatste vakantiedag werd er naast het timmeren en de hele opsomming gedweild, en ingericht, want straks om 9u30 begint een nieuwe kampweek.

Het is écht te gek voor woorden, ik word er stil van… ik kan enkel ‘dank je’ zeggen… aan dé fixer… Want het zijn niet alleen de voorbije weken, het is het hele afgelopen jaar dat hij al zijn tijd offerde, investeerde in wat het nieuwe amba-amba wordt.

Merci Filip! Om samen te dromen, dromen vorm te geven, dromen te verwezelijken…
Wat jij doet met hart en ziel en op karakter is onbeschrijfelijk, je deed het 10 jaar geleden voor ons ‘klein’ amba-amba, je doet het nu voor het nieuwe amba-amba (en dan heb ik het nog niet eens over ons huis).

Ik wens je na de opening een zee van tijd en rust !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: