Rituals voor je binnenste binnenkant

Ik las ‘ergens’, ik weet helaas niet meer waar:

‘Rituelen markeren het leven, ze laten je stilstaan bij wat is, afscheid te nemen van wat was en vooruit te kijken naar wat gaat komen.’

Het is een manier om fijne momenten te koesteren, of zoals ik ook las: een manier om gewone dingen bijzonder te maken en bijzondere dingen extra bijzonder.

Rituelen roepen vaak weerstand op omdat ze geassocieerd worden met hocus pocus en zweveringe toestanden. Intimiderend, spannend, maar dit is niet hoe ik er naar kijk. Elke cultuur heeft wel een aantal tradities die gepaard gaan met rituelen. Verjaardagsfeest, geboorte, huwelijk, groeifeest, begrafenis. Vaak momenten die te maken hebben met verandering. Momenten die je niet ongemerkt wil of kan laten voorbij gaan.

Het is stilstaan bij wat je ervaart, aandacht besteden en even tijd nemen voor wat je voelt. Een ritueel kan ingetogen zij of net groots en feestelijk . Het gaat om Jouw moment, wij maken er graag een moNUment van… en NU-momentje om als her-innering mee te nemen op je levenspad.

2 november, aller-zielen

Een dag vanuit onze traditie waarbij we stilstaan bij wie we moeten missen. Een manier om er voor te zorgen dat er altijd een stukje ‘zijn’ aan onze kant kan blijven.

Geestig, call it magic

Ik (V) leerde, mede dankzij het labyrint en yoga, om te gaan met de groeikansen die het leven mij aanbiedt, vanuit een diep vertrouwen en met de moed te accepteren wat er op mijn pad komt. Niemand zei dat het makkelijk zou gaan, maar ondertussen weet ik wel dat het steeds de moeite waard is.

Ruimte maken voor rituelen ondersteunt het proces om bewust en soepel om te gaan met het alledaagse. Het brengt je een dieper gevoel van wel-zijn. en versterkt de verbondenheid met ‘het grote geheel, met je authentieke zelf, jezelf (opnieuw) connecteren met je ware natuur, afgestemd op jouw innerlijke waarheid.

Ikzelf hou heel erg van geestigheid en magie. Om mezelf op een geestige manier toe te staan om dieper te kijken en zo mijn eigen innerlijke leiding te voelen en toe te laten.

Magie is krachtig, het gaat om intentie. De kracht van intentie en symboliek. De kracht van ‘juiste’ gedachten, vanuit Hart en Ziel!

ziel… allerzielen… De kracht van aller-zielen…

Allerzielenwandeling in het labyrint

Morgen, 2 november, Allerzielen, Een wandeling in het labyrint om dankbaar tijd te maken en stil te staan bij diegene die niet meer ‘hier’ zijn, maar altijd bij ons

Dit labyrintritueel is toegankelijk voor iedereen die tijd wil maken om stil te staan bij dierbare overledenen. Maar als je het gevoel hebt dat je ook ‘iets anders’ wil loslaten ben je van harte welkom. Ook kinderen kunnen hier aan deelnemen.

We starten met een ont-moetingsrondje en een mooi verhaal, een verbindingsmoment in stilte om daarna elk voor zich vanuit verbinding het pad van het labyrint te stappen. Breng gerust een foto of symbolische herinnering mee. Filip zorgt voor aardende, muzische, stemmige begeleiding.

Bang dat het ritueel je verdrietig zal maken? Dat kan, en is helemaal ok. Het labyrint laat je voelen dat je niet alleen moet dragen, dat het ok is om verdriet toe te laten en maakt niet zwaarder of gewichtiger.

Aansluitend stellen we de Am’bar open. Tijdens de eerste donkere dagen zoeken we de gezelligheid van ‘compagnie’ op. Tijd voor warmte en licht.
Kom tijdens de Am’bar een kaarsje aansteken in onze stilteplek, bij de mijmeringsboom om daarna gezellig eentje te drinken en wat bij te kletsen. Heel wat mensen deelden hun bijzondere muziek bij afscheid, als troost. Het beloofd een mooie avond te worden vol licht, warmte en muziek.

We hebben je er graag bij,

Vanessa
medebeZieler en zorgdrager naast Filip, van amba-amba

inschrijven voor het labyrint via https://www.momoyoga.com/amba-amba/lesson/4199158/allerzielenwandeling-in-het-labyrint

Wist je dat het canvaslabyrint het ritueel was voor mijn 40ste verjaardag. Kleur geven aan mijn levenspad, bewust, traag, omringd, met ook hier wel een aantal heel magische momenten. Nieuwgierig naar the making of Klik dan hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: