De vier geschenkenregel

In de hele sintdrukte waarbij het lijkt alsof wat Sint brengt enkel uit de ‘speelgoedboekjes’ kan komen, is het vaak frusterend als ouder om keuzes te maken. En het lijkt inderdaad wel een heel commericeel gegeven. Maar zoals steeds heb je als ouder écht wel een keuze hoe om te gaan met de drukte hierrond. écht wél!

Je kan van het Sintgebeuren iets magisch mooi maken. Wat als het schrijven van een brief aan Sinterklaas gezien wordt als het verwoorden van wensen? Het benoemen van je verlangens… Tijd nemen om daar even bij stil te staan én het dan loslaten, meegeven met … Je hebt toch zelf ook al je brief geschreven? toch?

En dan de 4 ‘regeltjes’ die je kunnen helpen om een evenwicht te vinden in wat er gegeven wordt (dit kan trouwens ook voor andere gelegenheden naturlijk, vaneigens)

Geef iets wat de ander graag wil
Dit kan best iets uit het ‘speelgoedboekje’ zijn, maar wist je dat we bij amba-amba ook heel veel oprechte wauw-mama-dit-wil-ik-graag’ uitingen horen 🙂 Heel veel, en waar grote mensen zo vaak zeggen: ‘Je moet dat dan maar vragen voor… ‘ en het er niet meer van komt, hebben we een doosje klaar gezet, waar klein en groot op een kaartje kan noteren wat hen blij zou maken uit de gevoelenswinkel. Het geeft rust, want er wordt iets met de wens gedaan…

Geef iets wat de ander nodig heeft
Wat kan je uit de amba-amba gevoelenswinkel nodig hebben? Iets wat je asem geeft? rust? tijd? verbinding? troost? warmte? je fantasie prikkelt? Ik zal me altijd het verhaal herinneren van de jongen die zoveel deugd had van yoga waardoor de Sint bij oma een waardebon gaf voor een reeks yoga… of de kleuter die zo blij was met een klankschaaltje omdat het haar zoveel rust gaf… ja het kan!

Geef iets om te lezen
Ja graag, we zijn niet de klassieke boekenwinkel, maar er liggen er hier veel op de plank. We geven graag een extra woordje uitleg.

Geef iets om te dragen
aiai, zou dit het enige zijn wat we niet kunnen aanbieden? zou het?
of zou een edelsteenhangertje daar ook bij horen? of een hippe draagtas? of zou het eindelijk tijd zijn om de amba-ambayogapyjama, de amba-amba yoga-t-shirt aan te bieden? Wat denk jij? Doen?

In ieder geval op 22 november 2019 neem ik alle tijd om jullie alle uitleg te geven, over wat wij in de gevoelenswinkel te bieden hebben. tussen 16u30 en 20u. De am’bar is open met warms chocomelk en lekkers… Gezellig, warm om het Sintgebeuren weer magisch te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: