De start van 2020 

We hadden jullie graag eerst onze nieuwjaarswens doorgestuurd, maar helaas waren er in de Kerstvakantie heel wat andere prioriteiten. Maar je hebt van ons nog tegoed. Het ontwerp is nu bij de drukker en van zodra de tastbare versie er is, komt hij ook nog eens digitaal. Ooit stond er op een van onze kaartjes:  Elke dag begint een nieuw jaar, het is maar wanneer je begint te tellen ( Luuc Christiaanse), dus het kan nog hé.
Dank je wel trouwens voor de wensen die we mochten ontvangen

We kijken even achterom

 • De Kerstvakantie was er eentje met een écht hartverwarmende opendeurdag. maar écht hé… warmwinters … zo blij met alle pakjes die hier mochten vertrekken én de complimentjes die we mochten ontvangen. 

‘Vandaag kon ik kennismaken met jullie gevoelenswinkel. Een ganse dag heb ik
nog nagenoten in mijn gedachten van jullie prachtige winkel. Proficiat met
jullie fantastisch mooie winkel. De bediening, het groot aanbod, het lekkere drankje, de inrichting van jullie winkel, de cadeauverpakking met gelukspopje,…..
.Warme groet en tot weldra,
N.’

 • De eerste inventaris in de nieuwe winkel werd geteld en verwerkt. En ook al mis ik soms mijn simpel blaadje met een potlood, ik zegen mijn computer en de programma’s waar ik mee werk. Het zijn altijd investeringen maar ons Wilma (Winfakt) is mijn trouwe rechterhand om te tellen (en de kassa te doen en de webshop te organiseren) en ook vrijwillger Ilse die een handje kwam toesteken en er een tweede Kerstdag voor offerde. Speciale dank trouwens aan Winfakt, want zij schonken ons een gratis extra licentie voor op de laptop. Hierdoor kan vrijwilliger Laura vlotjes mee werken.
 • Tijdens de kerstvakantie was het ook de moment om Stanny Stelling op te bouwen. Een beetje onverwacht moesten we toch nog keuzes maken in verband met de verlichting in de Zindering. Want ja, tijdens warmwinterswinkelen ging daar ineens het licht uit. Maar hé, Filip en Pol, de Fixers hebben dat opgelost. Het is de max!
 • Wel op de planning stond het helemaal in orde brengen van de brandalarminstallatie. Laten we hopen dat ze nooit van zich laat horen natuurlijk. En zeker niet onverwacht tijdens een savasana. (eindontspanning). Merci Danny om samen met Filip al het voorbereidende werk van draadjes in orde te brengen.
  Weet je wat deze installatie extra bijzonder maakt?
  Ze werd ons geschonken… ja écht… Dankzij Liesbeth, zaakvoerder van Benoit Elektronics kreeg de vzw dit duwtje in de rug. Zot hé…  Misschien brengt het jou ook wel op zo’n zotte ideeën. feel free haha…
 • We kregen nog veel meer hoor… Zo werd de hele tuin aangepland. Naast de struiken die we vorig jaar kregen van Boomkweker Damien, kregen we bij de opening ook 102! struiken geselecteerd door Maak het groener. Dankzij Filip (inderdaad) en Husam kregen ze elk een plekje… nu maar hopen dat ze goed wortel schieten én uitkijken naar de lente.

Gewonnen, maar niet blij, maar ondertussen wel weer…

Het lijstje achterom maakt dankbaar, want we mochten zoveel ontvangen. maar toen kwam het bericht: Je hebt gewonnen…
was jij ook bij de winnaars? Hoeveel heb jij gewonnen bij de lotterij? want dat was wat er altijd verscheen.. op de amba-amba website.
Eerlijk, het had er even niet bijgemoeten. Elk vrij moment, dag en nacht (mag je redelijk letterlijk nemen) is Filip, als zorgdrager van amba-amba bezig geweest met het maken van een volledig nieuwe website.  écht hé, begonnen van een wit scherm. Zalig dat de zoons hier mee zijn schouders kon onderzetten met advies, tips en tricks…als talenten samenkomen dan … en ook hier konden we rekenen op Jouri.

Spliksplinternieuw

Maar dus een spliksplinter nieuwe website, we hebben hem gisteren gelanceerd om een eerste inkijk te geven. Binnenkort wordt hij overgezet naar de puntBE. Hij is nog niet volledig. Er moeten nog teksten geschreven worden, maar we hopen dat het een bundeling mag zijn van de informatie die jullie nodig hebben. Over de groepslessen, de diensten, onze wrijfjes, de am’bar, het zaalverhuur, verjaardagsfeestjes, vakantiedagen. Je kan nu al surfen naar amba-amba.eu

In 2020 stellen we jullie graag onze yogalesgevers voor. Yamina, Liesbet, Tine, Vanessa en Lena (maar even niet, want ze wordt binnenkort mama). Ze krijgen een plekje op de website. (trek al maar een deftige foto dames) En niet alleen voor yoga. Toppertje wordt ook onze samenwerking met Fran van Frantasy.  Start to sew, Saw some more, punchneedle, sew a bag, babysetjes, vlaggetjes, upcyclen, het zal hier allemaal voorbij komen.  Wist je trouwens dat Fran met een topteam vrijwilligers haar schouders zette onder een naaidag voor kleine held voor de warmste week…  blij blij blij 

De opleidingsdag voor wobbelyoga én de opleiding babyyoga en babymassage staan op het programma. snel inschrijven hé. Het is zalig samenwerken met topcollega’s uit Nederland. Je wilt het niet missen.

En je zag toch dat we een amba-ambadag organiseren? Geen weekend, want we kunnen geen overnachting aanbieden, maar een dag van 8u tot 22u helemaal in de stijl van onze vroegere weekends en taodagen… en dat op 29 februari, heel symbolisch, een extra dagje voor jezelf.

Er komen een boel toffe lezingen online, geef ons nog een klein beetje tijd, en ook de ukelele workshop wordt weer verwacht.

Wil jij ook amba-amba blijmaker worden?

De start van amba-amba werd mogelijk gemaakt door mensen die in het project geloofden en er hun spaarcentjes voor ter beschikking stelden. Familie – Friends en Fools stapten in de winwinlenig. Het maximumbedrag werd verzameld. Dank aan wie afgelopen jaar nog met voorstellen kwam. We kunnen op deze voorstellen helaas niet meer ingaan.

Maar er zijn nog mogelijkheden voor wie een hart voor amba-amba heeft.

 • In de eerste plaats door in te schrijven voor onze activiteiten. Echt waar, Kom af, doe mee!
 • Door de werking van amba-amba mee bekend te maken. aja, mond-aan-mondreclame, en socialmedia vaneigens. Plaats post, hashtags, checkins (ja, dan zien ze wel dat je hier weer was 🙂 )
 • Door ons te steunen via aankoop van onze gadgets: de waterfles €3 en de gelukzak €8
 • Door een storting op het rekeningnummer van amba-amba vzw
  BE59 8916 1409 8926 (dikke merci voor wie ons zo al verraste)
 • Door het schenken van materiaal: partytafels – houten plooitafels en -banken – een snijbloemenabonnement – een mobiel kippenhok – kastanjehekken – overdekte fietsenstalling –
 • We sparen voor theatergordijnen om de akoestiek in de Zindering te verbeteren en de geluidshinder bij de buren te beperken
 • En Trooper helpt ook! en hé Tania met een rechtstreekse link op onze nieuwe website hé! We hebben al 283 eurookes samengetroopt!

Vooruit met de geit

 • De geitenyoga met Roos Van Acker bracht driehonderdindetwintig euro op ten voordele van kinderboerderij Bokkeslot. En in de gevoelenswinkel is het goatyogaparty spel verkrijgbaar voor wie niet kan wachten op een volgende keer.
 • We kwamen met geitenyoga nog eens op tv: het beste van 2019, Iedereen beroemd 🙂

tot in den draai, en zie mekaar graag,
Vanessa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: