Kleurtje bij kleurtje

Eventjes orde in de chaos gebracht. Structuur heeft rust en voor mijn apps koos ik voor de rust van kleurtje bij kleurtje🌈

Op mijn startscherm zal je mijn agenda, het uurwerk en mijn tasks, asana en Google keep vinden. De klassieke telefoon en sms en het fototoestel. Alle andere apps sinds kort netjes per kleur gesorteerd. Het geeft we zoveel rust en wat nog belangrijker is: ik word er blij van. Beetje Marie Kondo on the phone ofzo

Verwachtingen zijn garantie op ontgoocheling | de reisgenoot

Ik weet het, ik weet het: Ik ben nogal moeilijk bereikbaar via al die verschillende kanalen van tegenwoordig. Social media, mails, berichten, telefoontjes. Ik kies er al langer voor om de tijd die ik daar insteek tot het minimum te beperken.

Bellen naar mijn gsm is de boodschap krijgen dat ik die toch op stil heb staan en waarschijnlijk zal vergeten aanzetten of beluisteren, (dat is niet gelogen) dat je dus best een mailtje stuurt. Uiteraard krijg je dan een automatisch antwoord om je gerust te stellen dat je mail goed ontvangen is met een mooie Engelse quote die je er aan herinnert dat geduld een schone deugd is. En een foto uit de reportage die Silvie Bonne voor ons maakte:

Patience is the calm
acceptance that things can happen in a different order than the one you have in mind | David G. Allen  

we are taking care of your message, give us some time in the meanwhile keep playing, marveling, enjoying, breathing  

Wat je vindt, mag je houden

Niet iedereen weet dit te waarderen, maar het is wel oa hierdoor dat het voor ons nog steeds mogelijk is om de jongleerballen van amba-amba in de lucht te houden. Er voor te zorgen dat we vooral energie kunnen steken in onze talenten en in de activiteiten zelf mét ook nog voldoende tijd voor ons gezin en onszelf. Het zorgt er voor dat we niet het gevoel hebben dat we ‘moeten gaan werken. Een oefening in ‘walk your talk’ dus.

Wie mij al langer kent weet dat ik trouw blijf aan de ‘er moet Zjuust niets’gedachte en dat ik mij ook vaak afvraag: ‘wie zegt da’. Het is een mindset die me telkens terugbrengt naar wat ik voel, wat er nodig is en die ondersteunt in balans houden. (goed boek trouwens)

Las je trouwens al de tekst op de homepagina van onze gevoelenswinkel?

Den allombak in een lijstje

We hebben dit hier natuurlijk ook niet allemaal in 123 geleerd hé, we blijven oefenen en om de zoveel tijd gebeurd hier nog wel eens iets wat ons uit ons smete brengt… maar hei, we hebben wel een top 5 die jou kan inspireren om je om weg te helpen, aan te moedigen, courage te geven of te starten… met stoppen.

  • 1. Mijn happyplanner

Deze doet dienst als bulletjournal, mijn extern geheugen. Ik ben zot van lijstjes, en vinkskes. Alles wat daar in staat, hoef ik niet te onthouden. Waar mijn planner is, daar ben ik…

  • 2. Een aparte gsm voor amba-amba

Een die schoon op ‘t werk blijft, mét beluurtjes ( ik ga geen telefoons of berichten beantwoorden als ik op een yogamat zit hé). Je kan amba-amba bellen op maandag en dinsdag van 12u30 tot 13u30 en op vrijdag van 15u30 tot 16u30.

  • 3. Een tijdslot op de digitale apparaten

Tussen 22u en 8u digitaal niets. zalig, even wennen, en ja er is een knopje: limiet negeren, 15 minuten. maar dat is dan eens heel uitzonderlijk. Ik oefen trouwens ook in het niet vastpakken van mijn gsm als ik ergens aan het wachten ben. Ik zorg dat ik een boek mee heb en ik heb altijd vouwblaadjes mee. Al 7 romans gelezen in 2020 ipv random te gaan scrollen. Me happy

  • 4. Systeemkes en routines

Deze was wat lastiger, maar het begint te komen. Hoe meer routines we er in krijgen, hoe minder er moet nagedacht worden en daar winnen we ook heel veel tijd mee in de planning.

Denk hierbij aan de simpelste dingen eerst: planten water geven op woensdag, elke ochtend eerste werk: de toiletten van amba-amba controleren. En ja, je voelt het misschien al komen: vaste momenten om mails te beantwoorden, rekeningen te betalen, bestellingen te doen en verzendingen in orde te maken. Gelukkig brengt het yogapad ook flexibilteit in de mind, dus denk nu niet dat het er hier rigide aan toe gaat. Maar Regelmaat, ritme brengt rust. Nog steeds en niet alleen bij kinders! en wat afwijkt van de routines zorgt voor avontuur en maakt de dag boeiend.

Dat is trouwens ook de reden waarom we kozen om te werken met externe programma’s om lessen te boeken en individuele afspraken te maken. Het was een investering in tijd, centen, energie, maar het begint te lonen… Je kan altijd via www.momoyoga.com.amba-amba het lessenrooster bekijken, met een eenvoudig account je les boeken, betalen. uitschrijven kan tot 4 uur op voorhand.
Als hier wekelijks een 200 tal mensen naar de wekelijkse lessen kunnen komen, kan je dan begrijpen dat ik niet elk smsje, whatsappje kan beantwoorden over: is er nog plaats, we gaan te laat zijn, we komen niet, kan ik morgen komen, …. daarnaast vind je op de website ook nog een lijst met veelgestelde vragen…

Individuele afspraken kunnen geboekt worden via acuity scheduling. Ferm gemakkelijk, zelfde reden. J ekan hier een moment boeken om langs te komen voor een gesprek, of om in de am’bar te komen vergaderen, of een individuele yogales, wrijftijdkindermassage, een reikimoment. Oja, als je ziet dat er niet veel momenten meer vrij zijn, dan is dat niet omdat we de hele dag in bad zitten natuurlijk 🙂

  • 5. Werk en Leven

En dan zijn er nog de dames van Werk en Leven. Via hun Podcast werd ik geïnspireerd om voort te doen met wat ik al deed. werd ik bevestigd dat ik goed bezig was (om de balans tussen werk en leven er in te houden), maar ik leerde nog heel veel kleine, fijne dingen bij… de finesses om écht baas over eigen tijd te worden. Ik kan het jullie allemaal enkel aanbevelen.

Ge doet er mee wat je wil! maar als je verandering wil, dan is actie het codewoord. en heel misschien begint de actie wel bij amba-amba. Door gewoon eens af te komen en die eerste stap te zetten naar balans, evenwaardigheid en authenticiteit.

we wensen je het van harte toe… en vergeet niet om de kleuren te bijven zien rondom je, de regenbogen, de paddestoelen… als reminder kan je er misschien voor kiezen om de apps op kleur te sorteren. Wedden dat er een glimlach komt telkens je die gsm vastpakt 🙂 zo een fladdermomentje, een mogowseg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: