Over moeten en ont-moeten

Het voelt als nog eens opnieuw amba-amba openen. Een herstart.
Nu is het voor écht. En er ‘moet’  nog heel veel gebeuren. 

Moeten‘ een woordje dat we al heel lang geschrapt hebben uit de woordenschat bij amba-amba. Er moet zjust niets. De t-shirts die Vanessa vaak draagt kan je hier bestellen. maar dat moet niet hé 🙂

Terwijl ik deze mail aan het voorbereiden was, ontving ik de nieuwsbrief van mijn labyrintcollega Carin. Ze verwijst naar het gebruik van krachtig taalgebruik.  Het kiezen van woorden met een opbouwende kracht. Een voorbeeldje kan zijn om ‘ik moet‘ te vervangen door ‘ik kies’ of ‘ik wil nog graag’

Of de ‘ik kan dat niet‘ vervangen door ‘ik kan dat nog niet
En nog liever zien wij dat je ook ‘niet’ schrapt… zodat je bewuste keuzes maakt vanuit kansen en mogelijkheden.

Collega-Inspirator-Kameraad Bjorn Accoe (ja de schrijver van het boek Wij-Tijd) gaat met zijn team nog een stapje verder: Wie tijdens een overleg het woord ‘niet‘ of een ‘ja-maar‘ laat vallen, heeft de afwas aan zijn been. Voor die afwas kiezen we bij amba-amba trouwens voor de producten van Marcel.

Toch het gevoel dat je ‘moet‘ of dat je ‘niet‘… ? 
Durf dan eens kijken naar wat je precies voelt. Wat je eigenlijk, in feite, diep van binnen,  nodig hebt. Heel vaak mis je dan verbinding, goesting, mischien het inzicht van hoe? of waarom? of, als kind, de autonomie en de kans om te leren. ( ik mag dat niet)

Om dus even terug te komen op het feit dat er hier nog moet gepoetst worden en voorbereid en dat er nog administratie voor gedaan moet worden en dat we zullen moeten voortdoen om op tijd klaar te zijn en dat ik nu niet meer de webinars kan volgen die ik graag wou en dat ik eigenlijk nog naar de kapper zou moeten gaan en en en …

dat hertalen we graag naar:

  • We hebben er keiveel goesting in om weer te starten.
  • We kiezen er voor om ons best te doen: ‘wat goed is, is goed’.
  • We kijken er naar uit jou te ont-moeten! Zie je de kracht van het verbindingsstreepje in dit woord?

Om maar te zeggen:
we mogen en we kunnen en we willen en we gaan
open vanaf maandag 8 juni.

Nu is het voor écht…
We zullen hard moeten werken euh…
We willen ons graag verder inzetten, met hart en ziel om amba-amba te laten bestaan en verder te laten groeien naar een fijne ont-moetingsplek voor jong en oud.

En ja, het kan nog wel eens anders lopen dan verwacht. Maar over fouten maken leerden onze yogastje: fout is gewoon een manier waarop je iets kan doen.

Kom je?De reguliere yogalessen

klik op de onderstreepte woorden voor een rechtstreekse link.

kinderen

123de leerjaar ma | di
456de leerjaar di | wo
middelbaar wo

volwassenen

maandag avond
dinsdag avond
wo ochtend om 7u
wo ochtend om 9u


Workshops

06 juni: amba tankdag
13 juni: zwerm
13-14 juni: heppiemassage

Opleiding kinderyoga

De cursisten van de huidige opleiding krijgen in juni nog hun afsluitingsdag. Heb je interesse om kinderyogadocent te worden?Je kan inschrijven. (moet je zeker doen! euh, aan te bevelen).
Welke formule past het beste bij jou?

  • de enige échte uniek 10 dagen met alles erop én eraan
  • Een basistweedaagse: Een basis met aandacht voor de belangrijkste pijlers. Voor iedereen met interesse voor kinderyoga
  • De groeiselpakketten: Je kan ook kiezen om losse modules te volgen. We noemen ze groeiselpakketten. (net als een groentenpakket, vitamines om jouw groei in omgang met kinderen en in kinderyoga te bevorderen) Op die manier kan je je eigen traject samenstellen. Ook waardevol voor het heropfrissen van bepaalde thema’s.
  • Yoga voor baby’s? Daarvoor komt Gea terug.

Zomerweken voor kinderen

Een Zomerweek bij amba-amba is zotzalig!
We laten ons onderdompelen in een bad van genieten en ontspannen. Even ontsnappen aan overprikkeling en toch enthousiast ontdekken.  Er moet even niets en toch is een zomerweek alles behalve saai en stil. 

Tijdens een zomerweek nemen we tijd om een stukje voorbij de facade van yoga te gaan. We laten ons inspireren door verhalen, de natuur om de connectie met de eigen natuur voelbaar te maken.
ont-moeten  en verbinden zijn de sleutelwoorden.   
Vanuit deze energie wakkeren we magie en verwondering aan. 

In kleine groep, met ruimte om jezelf te zijn en hierin ook de ander zichzelf te laten zijn, gaan we: Samen yoga beleven – Samen bewegen – Samen eten –  Samen masseren – Samen spelen –  Samen creëren – Samen mediteren – Samen kleuren-  Samen buiten zijn-  Samen op verhaal komen – Samen stilte delen – Samen op stap –
Heel ongedwongen, samen onze eigen-wijze ‘ik’ ontdekken

En goed nieuws: Via de jeugdraad van Waregem kregen we onze erkenning om fiscale attesten uit te schrijven! hoi hoi hoi!

Inschrijven? hoe doe je dat?

Heel simpel, je moet  euh…
Als je er voor kiest om tijd te maken en te investeren in waar jij deugd van hebt of zou hebben (of je kind, je gezin, je team), dan klik je op de inschrijfknop.

Je komt terecht op het inschrijvingsplatform momoyoga. Daar maak je een account aan, kies je een abonnement/ strippenkaart en boek je je sessie in de kalender. easiepeasie!

merci-Kus
Vanessa, met de groeten van Filip

ps: Hoe zou het zijn als je een armbandje zou veranderen van arm telkens je het woordje ‘moet‘ of ‘niet‘ zou gebruiken? Zin om de uitdaging mee aan te gaan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: