25 linkskes en rechtsjes én een winactie !

Sometimes all you need is a little splash of colour
en een beetje yoga bij amba-amba

Hey Daan, Mathis, Maxine, Yasmine, Victor, Enthé, Julie, Sam, Aimée, Renée, Janne, Joren, Eva, Linde, Tyche, Pippa, Nore, Marilot, Milou, June, Lara, Stacey, Amber, Casey, Remi, Hanne, Maxim, Renée, Catharina, Phénella, Nina, Floor, Meraud, Emilia, Loïc, Elise, Mathijs, Juliette, Sie, Lore, Lotte, Lara

Deze blogpost is voor jullie, want jullie maakten onze zomerweken méér dan kleurrijk. Wat een magische dagen en weken waren me dat! We kijken met gigantisch veel dankbaarheid terug.
Wil je zelf ook nog even terugkijken? Dan vind je de foto’s op de facebookpagina van amba-amba.

Omdat we weten dat jullie moedertjes en vadertjes (én grootouders) ook nieuwsgierig zijn naar alles wat we deden, omdat jullie naar ‘de liedjes’ vragen, omdat er zeker ook juffen en meesters, andere kinderyogadocenten, therapeuten, en curieusneuzen over onze schouder meekijken (en dat mag) kan je in deze blog een lijst vol linken vinden.

Helemaal onder de lijst hebben we nog een bijzondere wedstrijd!

Ook al was er een rode draad voor alle kampen, geen enkele week is hier dezelfde. Vraag maar aan degene die twee weken gekomen zijn. Dus sommige dingen uit het lijstje kunnen van een andere week zijn. Over hoe het kan dat iedere week toch anders was, daar schrijven we later nog wel eens over. Wat ik er wel al over kwijt wil: Ik kreeg het allermooiste compliment ooit, écht waar… Ik hoorde: ‘Waar kinderen gewoon zijn van zich altijd te moeten aanpassen aan programma’s en agenda’s, is het bij amba-amba zo dat Vanessa degene is die meegaat in de beweging van de energie en de activiteiten afstemt op de behoeften van de groep’

de lijst van 25

 1. Het basisverhaal van alle weken was het boek: ‘de stad zonder kleur‘ van Anne Schneider, uitgeverij Clavis
 2. Onze kinderyogabloem maakten we met de regenboog van grimm’s, je poppetje was er eentje van grimm’s of eentje uit de limited editon van grapat: ‘hope’ and ‘joy’. We gebruiken de wobbel 360 als onderzetter.
 3. We bouwden de stad met open-end materiaal van grapat, grimms, korxx, way to play. de auto’s en ballen zijn van rubbabu
 4. Ook het verhaal én het spel van het kleurenmonster kwamen aan bod. Auteur: Anna Llenas Uitgever: de Vier Windstreken
 5. Blote voeten werden geverfd met de natuurlijke verf van natural earth paint
 6. Wil je zelf ook nog ambazines maken, dan kom je via deze link bij de vouwinstructies.
 7. Er werd bij de lagere school en de tieners ook gewerkt met het boek: ‘de wonderlijke weg van wens naar werkelijkheid‘. van Chantal Trigallez, uitgeverij K.I.C Nijmegen. Voor grote mensen is dit ‘de creatiespiraal‘ en ‘de ontknooping‘ van Marinus Knoope.
 8. De kampdans werd in mekaar geswingd of geswongen door de tieners van juli. we dansten op happy days‘ van Pratt &MC -Claen. Via die link kan je nog andere amba-amba afspeellijsten ontdekken trouwens.
 9. We gebruiken de kaarten van het gezelschapspel Dixit voor onze yogales, maar we namen ook tijd om het spel te spelen.
 10. Batik wordt nu Tie-dye genoemd. Thuis proberen? Materiaal en goede uitleg vind je via Feeerieke en dylon
 11. Onze gekke natuurvrienden ontstaan via de vormen van Locomo
 12. We lieten de tieners stikken… allé, ja Fran van Frantasy leerde ze met de naaimachine werken om hun eigen muts te stikken.
 13. én we konden haar ‘strikken’ voor een namiddag puncheneedlen… Ja, daar komen zéker nog workshops van, want we zijn lichtjes verslaafd aan het worden.

14. Als je kind kledij draagt waar een recept op staat van een mocktail, Ja, dan gaan we die uittesten natuurlijk. Goedgekeurd door de grote mensen, de kinderen vonden het heel eventjes lekker 🙂

15. Over eten en drinken gesproken: Er werden 30 broden en 165 pistoletjes gegeten. dank je bakkerij Delecta. Samen tijd maken voor het maaltijdgebeuren vinden we héél belangrijk trouwens! maar ook daar komt later nog wel eens een post over.

16. Er werden dozen/liters ‘lekker sapje’ opgedronken… dank je Fruit Lambrecht voor de heerlijke appels en peren en het superlekkere appelsap!

17. de kleuren van de regenboog kunnen ons heel veel leren over onze gevoelens. We hadden het over onze energiecentrales. Voer voor nog méér kampen. En het bespaart een heleboel keuzestress voor je kleerkast om per dag je kleur te kiezen. maandag wit – dinsdag blauw & paars – woensdag groen – donderdag geel/ oranje vrijdag oranje/rood

18. We bouwden met binabo chips, ballen en driehoeken (die eigenlijk een bal moesten zijn)

19. Antartica is één van de favoriete spellen van Sunny Games bij de oudsten. daarnaast ook Rush Hour – Rubics Race – en ja deze zomer was er ook wat zwart aanwezig met de Black Stories… Er is nog enige twijfel of deze een plekje kunnen krijgen in de gevoelenswinkel. Maar het fantaseren, het samen communiceren en het samen lachen met de absurditeit van sommige verhalen zou het wel nog kunnen halen.

20. Pubers, we waren het over eens, voor velen voelt het als een scheldwoord. We vinden Piebers een goed alternatief: tieners met pubermomenten 🙂

21. Oes Laura was degene die de lijstjes achter de schermen bijhield- merci Laura. We kijken uit naar een volgend kamp waar je weer écht mag mee doen en dat onze kampvuurdankavonden weer onvergetelijk worden.

22. Er komt een yogimoni-cursus én een prémonikamp. Wie nu in het derde of vierde middelbaar zit, kan deelnemen aan het prémonikamp. Vanaf het vijfde middelbaar gaan we voor een amba-amba yogimonicursus.

23. Ook de Woop werd uitgetest. We weten nu met zekerheid waarom deze bijzondere stoel de naam ‘Woop’ kreeg 🙂 Maar we zijn écht fan. De stoel zonder poten, om lekker op te wiebelen. (maar niet te veel, want anders ‘woop’ ‘ebdem?)… Hij is nu ook verkrijgbaar in de gevoelenswinkel, maar is nog niet online gezet.

24. Vanaf volgende week starten we het hele yogaprogramma weer op. Daar is ook al een nieuwsbrief voor verstuurd. Mocht je deze nog niet gekregen hebben, stuur ons een mailtje hé! Maar dus naast de reguliere groepslessen wordt onze maandag een specialleke: de kinderyogacarroussel. voor iedereen van 5 tot 11 (maar het komt niet op een jaarke natuurlijk) we voorzien terugkerende specials: wobbelyoga- ouderkindyoga- wrijftijd – yoga met een kameraadje – stiltijd (met focus met relaxatie en meditatie)
Ook de vakantiedag voor november en december staat er al.

25 ! weetje met wedstrijd! win win win
Dat er heeeeeel veel foto’s gemaakt worden tijdens een vakantieweek – dat we altijd een selectie maken van wat écht toonbaar is. Het is wel een werkje dat wat tijd vraagt, maar zo zalig om te doen. Misschien komt er nog wel eens een ouderwetse dia-avond in de am’bar, (ojee, nog een idee bij 🙂 )

KAN JIJ RADEN HOEVEEL FOTO’S ER IN ONZE FOTOMAP ZITTEN. ALLE FOTO’S IN DE MAP ZOMERWEKEN 2020 JULI én AUGUSTUS SAMEN ?

Je kan raden tot en met 15 september. Wie er het dichtste bijzit die wint een GRATIS yogastjes vakantiedag. (met eten enal inbegrepen hé !)

Stuur een mailtje naar ambassadeur@amba-amba.be of een gele briefkaart (of een andere kleur is ook goed hoor) naar amba-amba vzw Desselgem-Dries 94, 8792 Desselgem. Dus geen berichten met slimme telefoons, anders wordt het te verwarrend.

Yogastjes,
Het was magisch met jullie allemaal!
Hou je mondhoekjes omhoog, zoveel als je kan, (neen, niet de ooghoekjes – dat is wat lastig)
Als je twijfelt, vraag het aan jezelf (met behulp van je pendel)
Graag tot in den draai!

Merci-Kus
Vanessa en de yogimoni’s
Mo, Sarah, Luca, Anouk, Tine
met de groeten van Filip, Laura, Liesbet en Fran
Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: