SonJa van der centen

Sonja maakt deel uit van ons team. Ze neemt een belangrijke rol op in het departement gevoelenswinkel, meer bepaald van de dienst heppieheld.
heppyheld, (Verengelst Westvlaams voor Happy Money)

Geld is iets raars – geven, ontvangen, delen, overvloed, te kort … Ik denk een thema waar veel mensen wel mee strugglen.
Betalen is iets raars – waar wil je je geld aan uitgeven… Ontelbare keren heb ik al uitgelegd dat verzenden iets kost: het kost op zijn minst energie: van degene die het pakket klaarzet, van degene die het ontvangt in het postpakket, van degene die het rondvoert, brandstof, … Het is de energie die jijzelf niet verbruikt om tot bij ons te komen en in ons systeem geeft geld uitdrukking aan energie en de waarde die we daar aan geven.
Zoiets.
Ontvangen is iets raars – en zeker als je geld vraagt… O wat zijn er veel kleine zelfstandigen (freelancers, mensen die diensten leveren) die daar mee strugglen. Het doet zelfs je eigen-waarde wankelen. Oe zot is dat ?!

In de gevoelenswinkel lukt het me ondertussen al aardig. Ik heb altijd graag ‘winkeltje gespeeld’ en de playfactor neemt de beladenheid wel al wat weg. Het starten van het nieuwe amba-amba met oa de winwinlening en nu de steunambaamba-actie is een ander verhaal. (zie die teller gaan! dank je wel! )
SonJa zit ook niet in dat departement. Sonja is van het departement gevoelenswinkel. Van de dienst heppieheld.

Vanuit mijn magisch bloed (ik heb wat heksenDNA – ja écht, dat is niet verzonden) werk en speel ik graag met energie. Intentie, de kracht van je gedachten ook tov monnies. (we zouden het beter monja noemen) en een positieve relatie opbouwen tov centen.

Wie nog het ‘oude’ winkeltje meemaakte, weet dat we daar nogal gestruggled hebben met ons bancontacttoestellen: frustratie, slechte verbindingen (what’s in a name: ban contact!). Ik heb me zo dikwijls ongemakkelijk gevoeld omdat het niet werkte… niet bevorderlijk dus om te ontvangen én die toestellen bleken dan ook nog eens duur in gebruik. Weet je nog hoevaak er in winkels een toeslag werd gevraagd voor betalingen met kleine bedragen?

En toen kwam SonJA. Een elegant bakske. We hadden meteen een goede verbinding. En ik dacht… nu gaan we dat anders doen.

Ze kreeg een naam. eentje met een duidelijke JA. (met de S omwille van het merk Sumup)
Ze kreeg een positief labelke: good vibes only (over dat labellen valt ook nog veel vertellen)
Als er op haar scherm verschijnt: ‘even geduld’ dan zijn we met zijn allen begripvol: plaspauze, koffiepauze: allemaal toegelaten.
En nu in C*tijd geniet ze van haar nieuwe deo: de ontsmettingsspray van Sjankara. Wie zegt dat geld stinkt, toch niet bij amba-amba hoor.

SonJa tovert een glimlacht op ieders gezicht. En ik las in het boek ‘Happy Money‘ (dat is zo wat de Marie Kondo versie voor geld) dat geld kan lachen of huilen. Als geld uit schuld, woede of verdriet wordt gegeven ‘huilt’ het, als het liefde, dankbaarheid, contentement wordt gegeven gaat het lachen omdat het doortrokken is van de energie van de gever. En ik ‘wist’ dat al, vanuit mijn DNA, maar zo fijn om het nog eens in een écht boek te lezen.

Dit maakt me blij en helpt me om te geven, maar ook om te ontvangen.
Omdat ik weet dat datgene waar jij bij ons je geld aan uitgeeft bijdraagt aan een golf van liefde, dankbaarheid en contentement en dat is waardevol!

en daarom betaal ik vandaag met de glimlach mijn factuur van €102.53 euro voor SonJa.

Extra weetje: wat ook geldt bij cash geld
Het ontwerp voor alle biljetten is gebaseerd op hetzelfde thema: Europese architectuur uit verschillende artistieke periodes. De voorkant (of recto) van het biljet toont een venster of een poort, terwijl de achterkant (of verso) een brug toont
– tjeckt dat maar, dat is écht –

Iemand vertelde mee ooit dit:
Als je geld geeft aan een ander zorg dan dat je ‘de brug’ naar boven legt als symbool van verbinding en uitwisseling. Met de ramen en deuren lijkt het alsof je het geld achteloos door ramen en deuren gooit.
kleine mindfulnessoefening om met geld om te gaan. gratis en voor niets

warms, Vanessa (met de groeten van Filip)









Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d