Tankdagen? Tanktraject? Wasda?

Ze vroeg me:

wat is een tankdag?

en zou dat iets voor mij zijn?

Ik zei:

Een tankdag is voor iedereen die even nood heeft aan een afslag. Denk aan het beeld van jezelf in de auto op weg naar bestemming onbepaald. Om de zoveel km is het nodig om even te stoppen om te tanken. Ewel dat is een tankdag bij amba-amba. Jezelf even een stopplaats gunnen. Een wat ik graag benoem als ‘een gaatje in de tijd’ geven.

Onze allereerste tankdag was dan ook een volledige dag en dat mag je heel letterlijk nemen: van 8u ‘s morgen starten met een ontbijt, een warm middagmaal en een slaatje om af te sluiten met daarna nog een ligconcertje van fleepp. Heerlijk. Later beginnen dan 8u zorgt dat je er nog de ochtendspits bij hebt en vroeger thuis heb je er nog de avondperikelen bij. De tankdag kwam er trouwens ook omdat we de amba-ambaweekends hard misten en we nu zelf de ruimte hebben om dagen te organiseren, wel nog zonder overnachting.

We plannen de tankdagen in volgens een terugkerend patroon:

  • laatste zaterdag van februari
  • eerste zaterdag van juni
  • laatste zaterdag van de herfst vakantie

Deze van juni 2020 hebben we op ‘aandringen’ van een deelneemster georgansieerd in de wandelende korte buitenversie. Er was grote nood aan buitenlucht, beweging, een simpelweg samen zijn. Deze van oktober was een creatiefke op instagram rond verbinding en het rode touwtje. We zoeken steeds naar creatieve manieren om ze te blijven organsiseren ondanks de opgelegde beperkingen.

Het online tanktraject

Omdat we nog steeds niet mogen in het écht, kozen voor deze van februari voor een online traject. waarbij we jou wat gaan ‘triggeren’ met postjes, inzichten, wat humor. Om het helemaal een geschenk voor jezelf te maken sturen we daarbij ook een pakket op (wat bij amba-amba ondertussen al gekend is als zotte doze). In de doos zitten een aantal kadootjes of materiaal die je zal kunnen gebruiken gedurende het traject. Voor deze doos hebben we zelf ook het één en ander bedacht en ontworpen, dus er werd niet zomaar geshopt in de gevoelenswinkel. Deze doos valt dus niet te vergelijken met de adventsdoos. Ofja hooguit dat je niet alle pakjes in één keer mag uitpakken.

Via instagram kom je op een account terecht dat we speciaal hiervoor hebben opgezet. Het is een gesloten groep, je komt dus enkel in contact met anderen die zich ook inschreven voor het traject. Zo een beetje als de andere toeristen op de snelweg. Het platform geeft je de kans om ook met hen even een babbeltje te doen, maar dat hoeft niet.

Wijzelf gaan wel om de 5 dagen een postje doen met een volgende ‘opdracht’, zodat jij op jouw tempo en volgens jouw goeste er wel of niet iets mee doet.

Deze opdrachten hebben niets met fysieke yoga te maken. Het wordt wel (opnieuw) een samenbrengen van de wijsheid van de reisgenoot, met de inzichten vanuit de yogafilosofie, en de playfulness en joy die bij amba-amba hoort. Wat ons wellicht ook heel erg typeert zijn de woordspelingen, grapjes en vergelijkingen. We hopen vooral dat deze voor jou een sleutel kunnen zijn om voor jezelf te zorgen, jezelf te durven relativeren, jezelf weer een beetje beter te leren kennen en er uiteindelijk ook brandstof te kunnen uithalen om weer verder te tjeezn (rijden) op je levensweg. In het tankstation kan je altijd naar de wc, je ramen eens wassen voor een heldere kijk, de banden wat bijblazen, iets voedzaam naar binnen werken, een boekske kopen, je even buiten zetten (den repos zoals ze zeggen) en dat is waar wij ons accenten leggen. In gewoonigheid ook, in leute en tegelijkertijd haal je er iets uit . Een beetje als een amba-amba kampdag voor grote mensen.

Wat zaterdag 27 februari zal brengen is écht nog onduidelijk. Het liefst vanal brengen we jullie nog eens bij mekaar voor het échte contact en een hapje en een drankje. Met nog een activiteit erbij om te ‘vieren’ dat we de der zijn.
We wachten dus nog even af hoe de maatregelen verlopen om helemaal te beslissen hoe en wat en wanneer zjuust. Het is wel zo dat als we deze dag open kunnen stellen voor ook deelnemers los van het traject dat de trajecters een fikse korting krijgen. zoiets…

Dus ja, op dat vraag ‘zou dat iets voor mij zijn? ‘ kan ik alleen maar antwoorden: ‘waarom niet? gewoon doen!’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: