De Vuurbloemfamilie

In mijn laatste jaar kwam de leraar Pedagogie op een maandag binnen en hij zei: “gasten, ik ben met mijn vrouw op vormingsweekend geweest bij Pat Patfoort. Ik heb daar geleerd hoe je kinderen kan opvoeden, hoe je kan leven, zonder geweld.”

Dat heeft mij heel erg gepakt, ik ben thuis gekomen, zei tegen mijn lief: ik wil dat ook: leven
zonder geweld. En Filip die zei: ewel ik ook. Dus als jonge snotters zijn wij naar een cursus
geweest. Ik werkte toen als opvoeder in Spermalie.

We zijn daar blijven naartoe gaan, we zijn zelfs in het beleid gegaan van De Vuurbloem.
Geweldloosheid en Evenwaardigheid in conflicthantering is onze marinade geworden.
We waren toen dus 20… en nu zijn we 30 jaar verder…

Wie wij geworden zijn, hoe wij veel van onze keuzes maken, hoe wij met conflicten (proberen) om te gaan is echt
dankzij al die thema’s die wij gaandeweg hebben aangepakt. Dat wil niet zeggen dat er geen conflicten of spanningsvelden zijn in ons gezin of relatie maar dat worden geen escalaties of opkroppingen… zalig!

Toen we voelden dat het tijd werd om ons helemaal te focussen op amba-amba, lieten we de Vuurbloem als organisatie ‘los’, maar niet de mensen van uiteraard. Verbondenheid blijft. Hier is het écht even uit het oog, maar niet uit het hart

En eindelijk na tientallen jaren is het gelukt om samen af te spreken in het nieuwe amba-amba.
Dat het een bonte bedoening was, met veel te veel tijd te kort om bij te praten en verhalen te delen daar was flexwerker Christof getuige van, maar hij kon dan ook voor de groepsfoto zorgen 🙂

Mee met de klok, beginnend links vooraan: Ginette, Mayke, Vanessa, Filip, Marie-Jeanne, Marleen en PatWil jij ook op een andere manier omgaan met kinderen, met anderen dan kan je bij ons komen oefenen!
Hiervoor hebben we onze opleidingsmodule ‘verbinding’ of zelfs de volledige kinderyoga-opleiding en we organiseren op regelmatige basis ons praatcafé op donderdagavond.


Een gedachte over “De Vuurbloemfamilie

Voeg uw reactie toe

  1. hé, leuk ons hier tegen te komen! Was ook toppie en zo verwarmend! en ja, die winkel, ik zou hem leeg willen kopen en delen met hopen! Dikke knuffel en heel veel liefs !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d