Yogastjes zomerweek voor Lagere school 2023

Met 14 kinderen en 3.5 extra paar handen van supermoni’s Luca, Jasmien, Mo en Kasper hadden we een fantastische zomerweek achter de rug.
Geniet van de foto’s en van de 25 weetjes van afgelopen week – gekke uitspraken – ambabbels uit een kindermond – zotte toeren – Dat het weer geestig was!

 1. Mag ik ook eens de deur dragen ? (opendoen eigenlijk)
 2. Mijn papa heeft geen tijd om naar mijn grapjes te luisteren: hij zit ofwel op zijn werk, ofwel op zijn gsm ofwel op de wc.
 3. Optimisme met Mo: Je leeft wel nog.
 4. Ik verveel me! en dan zegt de moeder: Doe dan iets anders…
 5. When Martinus meet a friend…
 6. Martinus bekijkt het van de zonnige kant, want bij toeval ontdekten we zijn song
 7. Mag ik de pandastokken? (bamboe dus)
 8. Ons logo voor de yogastjes is een luiaard. Die zijn nog cooler dan we denken! én ze kunnen zwemmen!
 9. Maak een alfabetlijstjes met dieren. Wist je dat de Xenops een vogel is? En dat er filmpjes bestaan om die te tekenen?
 10. Als je een grote slok water drinkt dan zakt het zeeniveau… Als je onze t-shirt uitwringt na een stortbui, dan stijgt het Leieniveau…
 11. Gelukkig was daar Filip met de amba-lance om ons te redden.
 12. Hij vroeg: ‘Mag ik buiten spelen?’ Ik zei: ‘ Tuurlijk, en je kent de afspraken hé: niet op de heuvels (dat mag niet van de burgemeester) en respect voor de natuur’…
  – Ah, dan blijf ik binnen…
 13. Aldi(e) moni’s…. zijn goedkoop.
 14. Ik wist dat ik het niet meer ging weten.
 15. Tirer votre plan(t) zei ze en ze ging een foto van een plant gaan trekken.
 16. Er was een vliegje, Freddie en die nam een lift op de hand van Nora. Hij zag er gelukkig uit
 17. Dat de kubusgekte nog lang niet gedaan was. En dat Gust naar Nerdland was geweest. En dat hij daar algoritmes heeft geleerd, die nog simpeler bleken. Getest en Goedgekeurd!
 18. Dat hij zijn persoonlijk record hier bij ons verbrak! 36 seconden. Dat is maar een paar keer knipperen met je ogen. Maar wel met een speedcube! Dat is gewoon zalig om in de hand te houden. En eens je de stappen ‘kent’ iets heel meditatief om mee bezig te zijn. écht niet gelogen.
 19. De vader van Yasmine had nog wat kubussen liggen en deed een gulle schenking. Merci Merci Merci
 20. 1Luiaardgewijs namen we deze week écht onze tijd om samen te eten, samen te vilten, gezelschapspellen te spelen. Bijzonder interessant om te ervaren hoe iedereen voorkeuren had: we speelden Dixit (dat is fantaseren en praten), Regenwormen (dat is winnen of verliezen door dobbelgeluk) en Hanabi (dat is samen winnen of verliezen, coöperatief dus) en ook met nonSens hebben we goed gelachen.
 21. Voor de liefhebbers van Viking Kubb: Ken je dit werpspel? Leeuwentoren! Een Iepers spel waarbij je met ballen gooit. Wij zijn fan!
 22. Er was ook een uitleg over remmen en sporen om ze op het juiste spoor te brengen. Daarna waren de toiletten altijd proper 🙂
 23. Er zijn geen foto’s van… het ging veel te rap, maar we maakten een lange knikkerbaan tot in de straten van de wijk. En meteen een kleine challenge: zullen de kampen in augustus verder geraken of niet? (Er is trouwens ook een challenge voor de moniploegen: wie wilt de vrijdagpoets…)
 24. We werkten rond het boek: ‘de zeven eigenschappen van happy kids’ van Sean Covey. Dat was ook het verhaal van ons eerste kamp in 2012. Helemaal herwerkt, ook de personages… En ons Sarah die tekende de nieuwe figuren. Uiteraard mocht een ambazine niet ontbreken. Verwacht je nog maar aan een uitgebreide uitleg, want wat we de kinderen meegeven is minstens even interessant voor de ouders.
 25. En we werden verwend! Met een dessertbuffet vol fruitsla, chocomouse, muffins, taart, koekjes, chocolade, popcorn. Beetje suiker nodig? De suiker zit in de draaimolen 🙂

Klik je op een link naar bolpuntkom? en wil je bestellen… doe dan en stapje terug en surf eerst naar www.trooper.be. en ga naar bol. Op die manier krijgen wij een kleine commissie op je aankopen en steun je onze werking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: