Het is weer voorbij die mooie zomer

Vrijdag zijn we terug thuis gekomen van onze kampeertrip en maandag vliegen we er in, vol goeste, met het tieneryogakamp.
Het was een goede tussenstop, eentje om helemaal los te komen van alle uitdagingen.
Hoewel, er was wel die ene grote uitdaging: omgaan met het weer.
Want net als jij, wellicht, hadden wij in ons hoofd al heel wat plannen gemaakt met de evidentie van de zon erbij. Aja, het zal wel zijn. Het is tenslotte zomervakantie. Zomer, Zon… dadde

In Zweden zeggen ze: Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleren… Schoon gezegd, maar verdorie, in die 4 weken verlof mag het wel wat schoner weer zijn. Zoiets…
Maar kijk, er wordt ook gezegd: het schone weer dat maak je zelve…
en als we nu terugkijken naar onze zomerstop: het was een goeieke.
En terugkijken dat doen wij graag met een lijstje… 30+ re-minders… to keep in mind, om in onze gedachten te houden en in ons ertje… waar ons mondhoekjes van omhoog krullen en waarbij we voelen: het was een geestige congé en slecht weer? ‘Dat zijn ollemolle gedachten’, zoals mijn grootvader zei.

 1. Tijd voor Rune, in Londen.
 2. Dat ene winkeltje gevonden in Londen.
 3. Maar ook altijd content als ik Muji kan binnen stappen. Ik wil Muji in België.
 4. De kubus maken zonder nadenken.
 5. In ieder metrostation van London is er een vingerlabyrint. Wat een ontdekking.
 6. In een park in de stad woont een pauw.
 7. Genoten van een heerlijke Ice Chai Latté.
 8. Videocallen in de loungebar van het hotel.
 9. Dankzij Rune, gewoon gratis binnen in een museum.
 10. Mocktailrecepten uitvogelen.
 11. Gewoon een hotel dat helemaal bij ons past
 12. Een reuzegrotepizza delen of thuis pizza’s maken met vriendjes
 13. Naar het side-event van Tomorrowland gaan: love tomorrow en daar zoveel inspiratie meekrijgen om over na te denken, maar ook om ons innerlijk kompas af te stellen: Morgen begint met de verandering van vandaag. Stefanie Broes van moonbird was daar ook aan het woord, en Steven Laureys en Rutger Bregman en Louie Schwartzberg en collega’s van Filip, want ook Aquafin was daar.
 14. We leerden daar ook dat amba een sausje is met Mango. En mango is oranje (vanbinnen) en dat net ons amba-ambakleur is en dat er zoiets bestaat als het mangomoment. Niet veel puzzelervaring nodig om te voelen aankomen dat er wat mangovibes hun intrede zullen doen bij amba-amba, toch?
 15. Onze huiskamergezelschapspellenkast werd geordend en op alfabetische volgorde gezet. Blij worden we daar van. (we = Mo en Vanessa) En ja er is ook een lijstje van.
 16. Spellen werden ook gespeeld. (Abalone, Dammen en ook Chinees dammen, Blokus, Fischen Fluppen Frikadellen, Mandala).
 17. Er werd ook wel gewerkt bij amba-amba: het magazijn werd anders georganiseerd. en onze collegakast! Dat is de oude witte kleerkast van de slaapkamer van bij mijn grootouders. Die is supermooi, maar niet zo praktisch. maar dat is geregeld.
 18. We zijn daarvoor natuurlijk naar Ikea geweest. Op de terugweg gerealiseerd dat we nog iets vergeten waren, dus hopla nog eens terug. Zalig toch, dat daar dan gewoon tijd en ruimte voor is.
 19. We (ook weer Mo en Vanessa) zijn naar de Barbiefilm geweest. en daar zijn we blij mee.
 20. Dat we toch met onze tent wegwilden, een kleine drang, zorgde ervoor dat we naar de Vogezen zijn gereisd. De camping kunnen we niet aanbevelen, maar de omgeving machtig magische mooi!
 21. Dat we zo content zijn met onze tent van canvascamp.
 22. We kregen een foto van een vriendin die een kameraard van ons tegenkwam in IJsland. Hoe zot is dat. En ze kenden mekaar een beetje door ons en omdat we eens samen naar een ochtendconcert waren geweest van Jóhann Jóhannsson.
 23. En er kwam een berichtje: ofda we goesting hadden om bij hen in het vakantiehuisje te komen. Maarjagij, tzalwelzijn. En wat een schone plek was dat daar! Heerlijk samen, zonder plan, want dat was het plan, samen zijn. Verhalen delen, koekskes delen, schone dingen delen. Bleek vlakbij de tuin van Jayne te zijn. Zalig dat toeval dat je komt toegevallen.
 24. Dankzij Birdnet in de ban van vogelgeluiden.
 25. We ontmoetten Mo en Kasper voor 1 nachtje bij onze tent voordat zij terug naar Belgïe keerden. Gewoon geestig. Die twee hebben een week door Frankrijk gereden met de amba-ambacar. Helemaal ingericht om in te slapen. zotjes!
 26. We ontdekten prachtige bossen, een bron, een tuin vol verwondering en inspiratie, een heksenpaddestoel.
 27. We kregen een fles water van een lokale pottenbakster die bleek bevriend te zijn met de founder van de Zaphir. Weer zo een toevalligheid.
 28. Er was een stiekeme, deugddoende Wrijftijd… want er zat nog een foutje in ons nieuwe reserveringssysteem…
 29. En Filip werkte op het gemak verder aan onze nieuwe EHBO-app. De app rond geweldloze communiceren en empatisch luisteren naar jezelf. Het is wel tof om daar dan gewoon tijd voor te hebben. Maar het is vree werkske, dus we zijn nog wel even bezig
 30. En onze autoritten: nooit zonder ‘het geluidshuis’. Zalig gelachen met het nieuwe verhaal van de Haan Kantekleer
 31. Uiteraard ook een avondje gaan uitwaaien aan zee

Geniet van de slideshow met randomfoto’s en laat ons weten wat jou het slechte weer doet of deed vergeten…

Een gedachte over “Het is weer voorbij die mooie zomer

Voeg uw reactie toe

 1. Ferm wat jullie beleefden ( tof hotel! Om te onthouden) en op de vraag wat ons het slecht weer deed vergeten kan ik enkel reageren: ” oh was ‘ t slecht weer? Ik heb daar weinig van gemerkt 🤔 wel af en toe een vlaagske maar telkens op het – voor ons althans- goede moment. 😉 “. 🖐🖐🖐🥰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: