Yogastjes zomerweek voor lagere school 2023

Met 14 kinderen en 3 extra paar handen van supermoni’s Linde, Lisa en Mo sloten we met deze zomerweek de vakantie af. Hetzelfde thema, andere accenten, zalige kinderen… We laten de beelden spreken.
Geniet van de foto’s en van de 25 weetjes van afgelopen week – gekke uitspraken – ambabbels uit een kindermond – zotte toeren – Dat het weer geestig was, maar het weer minder geestig 🙂

 1. Het ging over stranden vol kwallen en dat er dus oorkwallen bestaan. (die mag je knuffelen!) en ook Paskwal of is het Pascal? Neen Mo, je hebt het niet goed gehoord hoor, het zijn kompaskwallen! Pascal mag je knuffelen, maar een kompaskwal beter niet…
 2. Het is iets tof als je dat tof vindt
 3. Eigenlijk hebben alle boterhammen al eens gebloed omdat ze korstjes hebben.
 4. Ik had het over moni Linde en vanuit het niets werd er gezegd: ‘Linde ruikte lekker’ …
  Hij bedoelde echter: Lindes ruiken lekker… de bloesem van de lindeboom. Sorry Linde…
 5. Waarom gaan kinderen eigenlijk altijd naar de moeders als ze zich vervelen? We komen uit mama’s buik dus daarom keren we altijd naar haar terug. Bem… zo simpel kan het zijn!
 6. Iets van geknielde plooien of geplooide knieën. En tafels onder benen schuiven of benen onder tafels. En op patijten zitten en wat is ook al weer de naam van die verfstiften? pesco? pesto? posco? of Pesco? Pesco it is!
 7. Ontsnappen -> ik snap het niet!
 8. Ik gok veel met een hockeystick.
 9. Al ooit gehoord van een ‘dun’ IQ 🙂
 10. Je bent ‘de’ Moni Lisa
 11. Onze dagtocht was de kortste in de geschiedenis van amba-amba (dag)tochten: We stapten tot aan de Mote (dorpspark) en terug: 3 km.
 12. En we waren nog maar vertrokken en op de amba-amba parking moesten we al onze regenjassen aandoen. We zijn dus niet in de Leie gevallen, maar de Leie is op ons gevallen…
 13. Een stil geluid…
 14. Ja, er werd weer gekubuusd. Deze keren waren er ‘dode’ kubussen en ‘gereanimeerde’ kubussen.
 15. Een struikeling omhoog is beter dan een struikeling omlaag
 16. Er werden moppen vertelt:
  Ken je het verschil tussen een koe en een ezel? De koe staat in de wei en de ezel dat ben jij….
  en toen vroeg Mo: Wat is het verschil tussen een wc-pot en een frietpot? Spontaan antwoord: De één spettert omhoog en de ander omlaag… euh…. ok… waar.
  (het antwoord op deze mop is eigenlijk: als jij het verschil niet kent, dan kom ik liever niet bij je eten)
 17. Ook deze week gezelschapspellen. We speelden Dixit (dat is fantaseren en praten), Regenwormen (dat is winnen of verliezen door dobbelgeluk) Leeuwentoren (een werpspel) en Hanubi (samen spelen om samen te winnen) en ook Egelrace. Dit lijkt een minder gekend spel. Maar wij vinden het leuk! Trouwens liggen er bij jou spellen stof te vergaren… we adopteren graag.
 18. De knikkerbaanrace werd gewonnen door deze groep! 4 huizen verder!
 19. Er is trouwens ook een challenge voor de moniploegen: wie wint de vrijdagpoets? En ook de vrijdagpoets werd gewonnen door de moniploeg van deze week! 4 minuten verschil maar.
 20. We speelden Yogipoly, onze variant op monopoly natuurlijk. Dat er tijdens het muzikaal pak weinig enthousiame was om te dansen, maar nu er geld te verdienen was kwam de groove. jawadde dadde.
 21. Belinda, onze bananenplant had een boodschap voor een van de yogastjes: Jij krijgt ook de vrijheid om te groeien!
 22. Elke kind kreeg in een zomerweek een Marimo mee. Dit is een algje. Het lijkt op een mosbal. In Japan is dit een geluksbrenger. En wij gaven er een extra betekenis aan: aandacht hebben voor je innerlijk, met mildheid naar jezelf kijken, zorg dragen voor jezelf.
 23. Er zijn kinderen die twee keer komen naar een zomerweek. Ja, twee keer hetzelfde programma, inderdaad. Maar toch is het altijd anders, andere moni’s, andere kinderen, andere accenten. Twee keer hetzelfde knutselen? Dat heeft mij de kans om het eens anders te proberen. En twee marimo’s? Dan geef ik die de naam: Mario en Luigi, zo bedacht hij al in juli 🙂
 24. En geïnspireerd op het werk van Judith Dubois maakten wij een aai-phone.

Klik je op een link naar bolpuntkom? en wil je bestellen… doe dan en stapje terug en surf eerst naar www.trooper.be. en ga naar bol. Op die manier krijgen wij een kleine commissie op je aankopen en steun je onze werking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: